Domov

CERTIFIKÁT ZELENÁ ŠKOLA

 

Stali sme sa súčasťou medzinárodného projektu Eco Schools !!

 

Obchodná akadémia D.M. Janotu v Čadci už po druhýkrát získala medzinárodný certifikát, ktorý ju oprávňuje používať titul Zelená škola. V projekte sme zapojení už štvrtý rok. Prioritnou témou na obdobie 2014/2016 bol odpad a jeho eliminácia. Kolégium Zelenej školy vypracovalo Environmentálny akčný plán, kde hlavným cieľom bolo zníženie odpadu o 15 percent. Podarilo sa nám to triedením odpadu a zriadením kompostoviska.

 

Zavŕšením úsilia na tomto projekte bolo prevzatie certifikátu dňa 5. októbra 2016 v Dome kultúry Zrkadlový háj v Bratislave. Slávnostného programu za zúčastnili vybraní žiaci z 2.A, 2. C, 2.D a 3.B triedy spolu s koordinátorkou projektu Mgr. Martou Kubalovou a Mgr. Vladimírom Večeríkom, zástupcom riaditeľky školy.

 

Platnosť medzinárodného ocenenia je 24 mesiacov od jeho udelenia. Škola má právo uvádzať logo na všetkých školských dokumentoch, hlavičkových papieroch, na internetovej stránke a propagačných materiáloch školy.

 

Chceme sa poďakovať všetkým, ktorí prispeli k získaniu certifikátu Zelená škola, čím naša škola získala medzinárodné renomé a zároveň sa stala členom celosvetovej siete Eco- Schools. Získaním certifikátu sa práca na zveľaďovaní prostredia školy určite nekončí. Našou prioritnou témou na ďalšie dva roky sa stane voda.

 

Autor: Mgr. Marta Kubalová