Domov

CERTIFIKÁT PODNIKATEĽSKÝCH ZRUČNOSTÍ ESP

 

Certifikát podnikateľských zručností ESP

 

Entrepreneurial Skills Pass - ESP (www.entrepreneurialskillspass.org) je medzinárodne uznávaný certifikát, ktorý osvedčuje podnikateľské zručnosti študentov vo veku 15 až 20 rokov. Študenti prostredníctvom reálnej podnikateľskej skúsenosti získajú potrebné vedomosti, zručnosti a kompetencie na to, aby si dokázali založiť svoj vlastný podnik alebo vedeli, ako sa úspešne zamestnať.

 

Základom je reálna podnikateľská skúsenosť počas školského roka. Študenti prácou v skupinách a pod vedením svojich učiteľov a biznis konzultantov zakladajú a riadia študentské spoločnosti, realizujú svoje nápady v praxi a rozvíjajú širokú paletu podnikateľských kompetencií a zručností.

 

Druhou časťou je nástroj sebahodnotenia študentov, ktorý mapuje ich celkový pokrok v študentskej spoločnosti. Posudzovanými kľúčovými podnikateľskými kompetenciami sú kreativita, vytrvalosť, vynaliezavosť, sebavedomie, iniciatíva, tímový duch a zmysel pre zodpovednosť

 

Záverečný test preverí podnikateľské, ekonomické a finančné vedomosti študentov, ktoré získali počas práce v študentskej spoločnosti.

 

V školskom roku 2014/2015 sa tejto formy vzdelávania zúčastnilo 13 žiačok z 3.B1 triedy. Prácu v študentskej spoločnosti a sebahodnotiace dotazníky zvládli všetky žiačky. Záverečný test úspešne zvládlo 7 žiačok, čím získali certifikát.

 

Autor: Ing. Erika Padychová