Domov

CERTIFIKÁCIA ZELENÁ ŠKOLA 2018

 

Sme sa súčasťou medzinárodného projektu Eco Schools !

 

Obchodná akadémia D. M. Janotu v Čadci už po tretíkrát získala medzinárodný certifikát, ktorý ju oprávňuje používať titul Zelená škola.

 

V projekte sme zapojení už šiesty rok. Prioritnou témou na obdobie 2016/2018 sa stala voda.Kolégium Zelenej školy vypracovalo Environmentálny akčný plán, ktorého hlavným cieľom bolo zníženie spotreby úžitkovej a pitnej vody o 7 percent. Podarilo sa nám to zavedením 40 perlátorov a 2 sudov na zachytávanie dažďovej vody. Neodmysliteľnou súčasťou práce kolégia Zelenej školy bolo aj rovesnícke vzdelávanie pre žiakov prvých ročníkov na tému Vodná stopa.

 

Zavŕšením úsilia na tomto projekte bolo prevzatie certifikátu dňa 17. októbra 2018 v divadle Aréna v Bratislave. Slávnostného programu za zúčastnili vybraní žiaci z 2.A, 2. B, 3.A, 3.B a 4.A triedy spolu s koordinátorkou projektu Mgr. Martou Kubalovou a Mgr. Vladimírom Večeríkom, zástupcom riaditeľky školy.

 

Platnosť medzinárodného ocenenia je 24 mesiacov od jeho udelenia. Škola má právo uvádzať logo na všetkých školských dokumentoch, hlavičkových papieroch, na internetovej stránke a propagačných materiáloch školy.

 

Chceme sa poďakovať všetkým, ktorí prispeli k získaniu certifikátu Zelená škola, čím naša škola získala medzinárodné renomé a zároveň sa stala členom celosvetovej siete Eco-Schools, do ktorej je zapojených 57 000 škôl zo 68 krajín sveta. Získaním certifikátu sa práca na zveľaďovaní prostredia školy určite nekončí. Našou prioritnou témou na ďalšie dva roky budú potraviny.

 

Autor: Mgr. Marta Kubalová