Domov

AKTIVITY ŽŠR V MESIACI NOVEMBER 2015

 

CERN – Továreň na sny

 

V stredu 18. 11. 2015 sa 15-ti študenti našej školy zúčastnili prednášky o CERN-e, ktorá sa konala v priestoroch Žilinskej univerzity v Žiline.

 

„Továreň na sny“ študentom sprítomnili slovenskí vedci pôsobiaci v CERN-e: doc. Peter Chochula a prof. Karel Šafařik.

 

Študenti sa dozvedeli veľa zaujímavých a užitočných informácií, okrem iného aj to, že Web (www) sa zrodil v CERN-e, v Európskej organizácii pre jadrový výskum, ako vedľajší produkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kysucké kráľovstvo vedomostí a zručností „DROTÁRSTVO“ 2. ročník

 

13. a 20. novembra 2015 sa študenti našej školy: Marek Nekoraník, Beáta Cudráková, Patrícia Ďuranová, Dominika Kubicová zúčastnili druhého ročníka vedomostnej súťaže pre žiakov stredných škôl.

 

Súťaž sa konala pod záštitou primátora mesta Čadca Ing. Milana Guru v Dome kultúry v Čadci.

 

Cieľom súťaže „Kysucké kráľovstvo vedomostí a zručností“ bolo zvýšiť záujem mladých ľudí o región Kysúc a o zručnosti starých drotárskych majstrov. Táto súťaž sa skladala z dvoch častí: vedomostnej (otázky v piatich okruhoch) a praktickej (drôtovania), ktoré si študenti vyskúšali 13. novembra 2015 v DK v Čadci na workshope pod vedením Ľubice Kullovej.

 

Priebeh súťaže bol spestrený o vystúpenia kysuckých umelcov – študentov umeleckých škôl.

 

Do súťaže bolo zapojených 7 škôl, pričom titul obhájila Stredná zdravotnícka škola sv. Františka z Assisi v Čadci. Naše družstvo na čele s kapitánom Marekom Nekoraníkom obsadilo 4. miesto, za ktoré im všetci gratulujeme.

 

Autor: Mgr. Marcela Šavelová, koordinátor ŽŠR