Domov

Ako sme si osladili štúdium ekonomiky

 

Štúdium predmetu Ekonomika a právo, jedného z kľúčových profilových predmetov v oboch odboroch štúdia na našej škole (obchodná akadémia a obchodná akadémia – bilingválne štúdium) môže byť aj príjemné a osviežujúce.

 

Ak neveríte, určite sa inšpirujte návštevou výrobného podniku MARLENKA international, s. r. o. u našich českých susedov v meste Frýdek – Místek. My sme tento podnik renomovanej a obľúbenej značky navštívili dňa 09. novembra 2022 spoločne so žiakmi II. C a III. A triedy. Cieľom bolo oboznámiť sa so všetkými náležitosťami výrobného procesu, tak, aby žiaci vedeli aj na maturitnej skúške aplikovať nadobudnuté vedomosti k téme Výrobná činnosť na výrobu konkrétneho podniku.

 

O tom, že žiaci prežili v sprievode svojich učiteliek príjemný deň a odniesli si nielen zážitok, ale aj veľa užitočných informácií, svedčia fotografie, ale aj spätná väzba žiakov, ktorí hovoria:

„Počas celej exkurzie vládla príjemná atmosféra, veľmi sa mi páčil prístup personálu aj skvelý výklad, doplnený poriadnou dávkou humoru. Dozvedeli sme sa nové informácie, ktoré do budúcnosti určite zúžitkujeme, a myslím, že veľa z nás ostalo milo prekvapených, s akým profesionálnym a dôkladným prístupom prebieha výroba od jej začiatku až po jej posledný krok. Osobne som si exkurziu veľmi užila a domov som samozrejme nemohla odísť s prázdnymi rukami.“ (Paťka, III. A)

„Hneď na úvod by som chcela povedať, že ekonomiku som si osladila dosť :) veľmi sa mi páčil prístup pána, ktorý nás sprevádzal :), ako aj zažartoval a hovoril zaujímavé veci. Veľa informácií som si zapamätala a exkurzia sa mi veľmi páčila, vôbec nebola nudná.“ (Emma, II. C)

„Exkurziu hodnotím pozitívne, veľmi sa mi páčila a zároveň som sa dozvedela množstvo zaujímavostí, ako je napríklad vznik loga Marlenky. Taktiež som mala možnosť naživo vidieť, ako taký výrobný proces produktov Marlenky funguje a aj ochutnať z ich produktov, ktoré boli naozaj chutné a kvalitné.“ (Alžbetka, III. A)

„Ja osobne som si túto exkurziu veľmi užila. Dala mi toho veľa, dozvedela som sa dosť potrebné informácie. Ako napríklad: ako vznikla Marlenka, ako vzniklo logo, jej históriu, dokonca aj koľko vydrží taká Marlenka a mnoho ďalšieho. Mala som aj možnosť vidieť ako celý proces výroby Marlenky prebieha, aké rôzne postavenie majú zamestnanci pri tejto výrobe. Ďakujem. „ (Beátka, II. C)

„Najskôr by som chcela poďakovať pani učiteľkám za zorganizovanie exkurzie. Vzhľad kaviarne bolo to, čo ma zaujalo ako prvé, avšak aj prezentácia bola nielen náučná, ale aj chutná. Pán, ktorý nás exkurziou sprevádzal, bol milý a príjemný, a proces tvorenia Marlenky bol veľmi zaujímavý. Zistila som veľa nových vecí o podniku a teraz môžem byť doma ja tá múdra, ktorá bude pri vychutnávaní si Marlenky rozprávať o nej rôzne zaujímavosti.“ (Rebeka, III. A)

 

Sme veľmi radi, že žiaci si odniesli cenné informácie a pekný zážitok a tešíme sa na ďalšie návštevy v tomto modernom výrobnom podniku.

 

Autorky: Ing. Mária Kullová, Ing. Anna Masláková