Domov

20. medzinárodný veľtrh cvičných firiem

 

V dňoch 22.11.2018 – 23.11.2018 sa v Bratislave konal jubilejný 20. ročník súťaže Medzinárodný veľtrh cvičných firiem. Ako každoročne, aj tento rok sa stretli žiaci stredných škôl na tomto podujatí, aby predstavili svoje cvičné firmy, podnikateľské nápady a aby predviedli predajné zručnosti a schopnosti obchodovať.

 

Našu školu reprezentovali žiačky 5. ročníka bilingválneho slovensko-anglického štúdia. V silnej konkurencii 42 cvičných firiem zo Slovenska, Maďarska, Rumunska a Českej republiky naše žiačky zaujali a presvedčili odbornú porotu a vybojovali si krásne ocenenia:

 

Žiačky V. B triedy Viviána Vaňková, Kristína Korená a Laura Střítecká so svojou fiktívnou firmou IX-PLOR, s. r. o. – výroba a predaj inovatívnych turistických palíc získali ocenenie za najinovatívnejšiu firmu. Žiačky V. A triedy Erika Benková, Karin Širancová a Michaela Čanecká so svojou fiktívnou firmou BEILLY, s. r. o. – výroba a predaj inovatívneho detského kočíka získali ocenenie za 2. miesto v súťažnej kategórii Najlepšia prezentácia.

 

Našim žiačkam srdečne blahoželáme a želáme veľa ďalších úspechov.

 

Autorka: Ing. Mária Kullová