Domov

1. ROČNÍK TURNAJA V HRE PIŠKVORKY PRE ZDRAVOTNE ZNEVÝHODNENÝCH

 

Dňa 26. 11. 2019 členovia ŽŠR v spolupráci s DSS Synnómia Žilina zorganizovali na pôde Obchodnej akadémie DMJ Čadca 1. ročník turnaja pre zdravotne znevýhodnených klientov z rôznych domov a centier sociálnych služieb dolných Kysúc pod názvom turnaj v hre PIŠKVORKY.

 

Tohtoročného turnaja sa zúčastnili: DSS Synnómia Žilina, CSS Slniečko Oščadnica, CSS Horelica 18, CSS Horelica 107 a Špeciálna škola na Palárikovej ulici v Čadci.

 

Súťaž bola zameraná nielen na rozvoj kognitívnych funkcií klientov, ale zároveň na rozvoj interakcie medzi žiakmi obchodnej akadémie a ľuďmi s rôznym fyzickým či psychickým postihnutím. Podobné integračné stretnutia organizujú členovia žiackej rady v spolupráci s ostatnými žiakmi obchodnej akadémie už niekoľko rokov a z pohľadu koordinátora práce s mládežou v nich vidím rozširujúci obzor vnímania ľudskosti, úcty a rešpektu k inakosti.

 

Veríme, že spojenie rozvoja kognitívnych funkcií so vzájomnou integráciou našich študentov so zdravotne znevýhodnenými ľuďmi je dobrým začiatkom pre jej kontinuálne pokračovanie.

 

Auror: Mgr. Marcela Šavelová